Plats: Seminariegatan 1. Postadress: Prästgatan 13, 752 28 Uppsala
018 - 50 20 40
info@uppsalamusikklasser.se

Om Uppsala Musikklasser

Uppsala Musikklasser (UMK) är en grundskola med musikprofil som erbjuder undervisning med inriktning sång eller orkesterspel. För undervisningen gäller Skolverkets läroplan för grundskolan, Lgr11, men med förändrad timplan, vilket ger mer tid till musiken. Idag består musikklasserna av två sångklasser i årskurserna 3-9 och en orkesterklass i årskurserna 6-9. Varje år antas två nya åk 3 sångklasser och en ny orkesterklass åk 6. I årskurs 3 tar vi in 26 elever i våra sångklasser. Till årskurs 4 utökar vi sångklasserna och klasserna har då 30 elever i varje klass. I orkesterklass tas upp till 30 elever in i åk 6. Mer om våra två musikprofiler kan du läsa här.

Uppsala Musikklasser har under många år deltagit i och placerat sig högt i olika tävlingar och utmaningar för skolelever, som Vi i Femman, Teknik-åttan, Zigma och olika språktävlingar. Skolan har en tradition att erbjuda matte på gymnasienivå för de elever i åk 9 som önskar detta.

På UMK har vi ett Elevhälsoteam på plats på skolan, med skolsköterska, kurator, specialpedagog och speciallärare som arbetar i tät kontakt med elever och lärare.

Uppsala Musikklasser startade sin verksamhet 1982 med två sångklasser i åk 4. Verksamheten växte med två nya klasser varje läsår. 1994 utökades musikklasserna med orkesterklasser i högstadiet.

Skolan är en friskola som drivs utan vinstintresse av Stiftelsen Uppsala Musikklasser, som är skolans huvudman. Från och med hösten 2010 finns Uppsala Musikklasser i det anrika Seminariet som ligger i Luthagen i centrala Uppsala.

Tycker du om att sjunga eller spela i orkester är du välkommen att anmäla intresse till vår skola. Information om hur du anmäler dig kan du läsa under Ansökan.