Plats: Seminariegatan 1. Postadress: Prästgatan 13, 752 28 Uppsala
018 - 50 20 40
info@uppsalamusikklasser.se

Minnesvärda konserter

Konsertverksamheten är en stor och uppskattad del av Uppsala Musikklassers verksamhet. Under terminen anordnas flera större och mindre konserter runt om i Uppsala. Datum för musikklassernas konserter finns under Kalendarium.

Jubileumskonsert i Fyrishovs A-hall – 18/3 2023

För första gången någonsin samlas alla skolans elever på samma konsert! Sångklasser åk 3-9, orkesterklasser åk 6-9 och tillvalet Extramusiken (körsång) på gymnasiet på Katedralskolan medverkar tillsammans med gäster i en sprakande konsert för att fira skolans 40-års-jubileum.

Lucia i Domkyrkan

Varje år genomförs två fullsatta luciakonserter i Uppsala Domkyrka med elever från sångklasserna årskurser 5-9 samt tillvalet Extramusiken vid Katedralskolan. Biljetter till luciakonserterna i Domkyrkan säljs via Ticketmaster, www.ticketmaster.se.

Uppsala musikklassers Luciakonsert i Uppsala Domkyrka
Foto : STAFFAN CLAESSON 2019

Varje år i samband med Lucia går sångklasserna luciatåg på Akademiska sjukhuset, på äldreboenden och hos företag i Uppsala. Önskar du boka in ett Luciatåg till din organisation/företag ber vi dig skicka förfrågan till boka@uppsalamusikklasser.se

Orkesterklassernas julkonsert

Orkesterklasserna årskurser 7-9 genomför varje år en gemensam julkonsert i Korskyrkan.

Vårkonserter

Sångklasserna årskurser 4-9 håller en årlig vårkonsert i UKK (Uppsala Konsert & Kongress) tillsammans med Trio X och Linnekvintetten från Musik i Uppland. Orkesterklasserna årskurser 6-9 håller en årlig vårkonsert, i Korskyrkan eller på UKK.